Ik ben Thijmen, 17 jaar oud en ik zit dit jaar in Atheneum 6 op De Lage Waard. Aan het eind van de zomervakantie zal ik met de anderen die een stukje op deze site schrijven, een reis maken naar Rwanda.
Waarom ik mee ga naar Rwanda? Het lijkt me een erg gaaf project en ik ben erg benieuwd hoe de mensen daar leven en omgaan met het geloof. Het is natuurlijk een heel ander land dan Nederland, met andere gewoontes, een andere cultuur, kortom een heel andere manier van leven. Het lijkt me heel interessant om daar meer over te weten te komen.
Natuurlijk was ik (net als de meeste anderen in de groep) niet meteen enthousiast, eerst dacht ik er niet eens over na en zei ik tegen mezelf; ‘veel te veel gedoe’. Maar na een gesprekje met mijn opa, die zei het erg leuk te vinden als ik, Wiebe (mijn broer) en Merel (mijn nichtje) mee gingen, werd ik toch enthousiast. Ik werd steeds nieuwsgieriger naar Rwanda en heb er uiteindelijk voor gekozen om mezelf op te geven.
Maar we zijn nog niet in Rwanda! Daarvoor moeten we veel geld bij elkaar zien te krijgen, en we hopen met zijn allen dat u/jij die dit leest, daaraan mee wilt werken. We gaan als groep verschillende acties organiseren en hopen dat  u/jij hieraan mee zal doen om ons zo te steunen in ons initiatief.