Hoi! Ik ben Saskia Driesse, 20 jaar en ik ga samen met mijn zusje Lieke mee met de Rwanda reis 2016. Ik studeer Voeding & Diëtetiek in Den Haag (2e jaar). Na mijn studie hoop ik een leuke baan te vinden als diëtist, maar wie weet studeer ik wel door. Naast mijn studie werk ik twee avonden in de week als eetgenoot in verpleeghuis Waerthove. In mijn vrije tijd shop ik graag, kijk ik series, werk ik aan mijn blog sassyfood.nl (receptenwebsite, neem een kijkje zou ik zeggen) en spreek ik met vrienden af.

Ik heb mij opgegeven voor de reis, omdat ik altijd al een keerSaskiaDriesse Afrika wilde bezoeken en toen de kans zich voordeed om met een jongerenreis mee te gaan, heb ik geen seconde getwijfeld. Natuurlijk zie ik op tegen de slechte hygiëneomstandigheden, een cultuur die mij totaal vreemd is en ander eten, maar dat weegt niet op tegen de ervaring die het zal zijn! Het ervaringsverhaal van een andere jongere die de reis afgelopen zomer maakt, heeft mij over de streep getrokken. Uit zijn verhaal werd duidelijk dat het zeker geen makkelijke reis, maar ook iets dat je niet moet missen.

Ik ben benieuwd naar de levens van de jongeren daar. Studeren ze? Hoe ziet hun dag eruit? Wat voor ambities hebben ze? Hun toekomst ziet er totaal anders uit dan voor Westerse jongeren en dat lijkt mij af en toe best confronterend. Ik hoop dat wij ze hierbij kunnen helpen.

Als Voeding & Diëtetiek student ben ik natuurlijk ook wel nieuwsgierig naar de voedingsgewoonten van Rwanda. Wat zijn veel gebruikte voedingsmiddelen, zijn er producten die ze misschien missen of waar er schaarste van is?
Ik hoop dat de reis een groot succes wordt en dat we het als groep heel gezellig gaan hebben!