Dit was wat Sliedrecht24 op 13-11-15 over ons op hun website schreef:

SLIEDRECHT – Zestien jongeren tussen de 16 en 21 jaar vooral woonachtig in Sliedrecht gaan komend jaar op werkvakantie naar Rwanda. De Gereformeerde Kerk Sliedrecht en de hulporganisatie Kerk in Actie organiseren de Rwandareis. Het verblijf duurt zo’n drie weken en staat gepland in de zomervakantie. Op het programma staat een bezoek aan het project Mwana Ukundwa (geliefd kind – red.) in Butare, het Peacemakers project in Remera en aan de partnergemeenten van de Gereformeerde Kerk Mwirute en Mbati.

Naast o.a. ds. Joost Schelling reizen mee naar Rwanda v.l.n.r. Jeffry, Wiebe, Jirre, Shirley, Lieke, Saskia, Inge, Thijmen, Sifra, Merel, Roel, Mirthe, Joost, Hannah, Emma, Samira en Luuk. (Foto Rwanda Reis Gereformeerde Kerk)

Dit project is opgezet na de genocide van 1994 om wezen en ontheemde kinderen een toekomst te geven. In 2016 bestaat dit project 20 jaar en is het zeer succesvol gebleken om kinderen in eigen land hoop en perspectief te bieden. De jongeren die meegaan naar Rwanda komen allemaal uit de Gereformeerde Kerk in Sliedrecht of uit één van de naburig gelegen gemeenten. Met Rwandese jongeren gaan ze praten, werken, ontspannen, ervaren hoe het leven daar is en nog een heleboel andere dingen. Nog niet alles is bekend of staat vast. Ook zal het geloof tijdens de reis een grote rol spelen.

Website
Voor de reis is er een website om het voor iedereen die hen wil volgen makkelijk te maken. Er zullen daar regelmatig nieuwtjes, achtergronden, foto’s en aankondigingen worden geplaatst. De reis naar Rwanda bekostigen de jongeren zelf, maar er is nog geld nodig voor projectkosten. Dat willen ze d.m.v. acties, fondswerving en werken bij elkaar verdienen. “Fantastisch toch!? Zestien jongeren gaan vanuit onze kerk komende zomer op werk-vakantie naar o.a. onze partnergemeenten in Rwanda. Binnenkort starten de acties. Er is veel geld nog om dat te realiseren. Sponsors mogen zich bij mij melden”, zegt Gerard de Haan namens de Gereformeerde Kerk op Facebook.

Geld
De Rwandareis wordt ondersteund door de Diaconie van Gereformeerde Kerk Sliedrecht, en de Diaconie van de kerk is een ANBI-instelling (sinds 1 januari 2015 zijn alleen giften aan ANBI-instellingen nog aftrekbaar van de belasting-red). U kunt uw gift overmaken op het volgende IBAN-nummer: NL23 RABO 0359 3030 64, t.n.v. Diaconie Geref. Kerk Sliedrecht, o.v.v. Rwandareis2016.

Origineel bericht: http://www.sliedrecht24.nl/sliedrechtse-jongeren-komende-zomer-naar-rwanda/