GK Sliedrecht

Reisprogramma Rwandareis

Over iets meer dan een maand is het al zover – na ons tweede voorbereidingsweekend op 1 en 2 juli in Bergen op Zoom en de ‘uitzwaaidienst’ op 31 juli in onze kerk vertrekken we 1 augustus richting Rwanda. Ons vliegtuig vertrekt om 12:00 vanaf Schiphol en na een overstap in Istanbul komen we rond middernacht aan in Kigali, de hoofdstad van Rwanda, waar we het eerste gedeelte van de Reis zullen verblijven. De eerste dagen zullen we onder andere een bezoek brengen aan het ziekenhuis, scholen en het ‘Genocide Memorial’. Vervolgens zullen we enkele dagen doorbrengen bij Association Mwana Ukundwa (“geliefd kind”) waar we kennis zullen maken met de lokale kinderen en jongeren. Ook zullen we in Remera een bezoek brengen aan de ‘Light Groups’, waar daders en slachtoffers van de genocide samenkomen. Na ongeveer een week in Kigali geweest te zijn vertrekken we naar Butare in het zuiden van Rwanda, waar we een paar dagen meedoen aan het zomerkamp van Mwana Ukundwa. Hier zullen we ook aanwezig zullen zijn bij het feest ter ere van het 21-jarig bestaan van de stichting. In de laatste week zullen we een bezoek brengen aan onze partnergemeenten in Mwirute en Mbati. Ook brengen we een dag door aan het Kivumeer en in Akagera National Park. Vrijdag 19 augustus vertrekken we weer richting Nederland. Om 1 uur ’s nachts vliegen we vanaf Kigali om (wederom na een tussenstop) weer op Schiphol te arriveren rond 5 uur ’s middags.

Tijdens de reis zullen wij (wanneer we toegang hebben tot het internet) updates plaatsen op deze site. U kunt ons hier volgen en eventueel reacties plaatsen. Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!