En dan heb je een motivatiebrief gestuurd… hoe gaat het nu verder?
Dat was de titel van de mail die we 30 oktober van Joost ontvingen. Één dag voor de uiterlijke opgeefdatum kregen we een mailtje waarin niets stond over loting, selectie of iets dergelijks. Maar óf iedereen die zich had opgegeven mee kon, dat werd (helaas) niet vermeld. Er stond dat we dinsdag 3 november met een zo groot mogelijke groep in de Voorhof bij elkaar zouden komen om met ieder persoonlijk een gesprek te houden, samen met Joost en Hanneke (van Kerk in Actie).

Die avond bleek dat iedereen mee mocht, mee naar Rwanda. Voor een aantal van ons was dit een grote opluchting, niet iedereen had dat uit de eerdere mail nog durven opmaken. Rita heeft deze avond ook nog veel verteld over Rwanda, en hoe haar reis is gegaan die ze eerder heeft gemaakt. Zo konden veel vragen van ons beantwoord worden, wanneer die niet al eerder beantwoord waren.

Van iedereen werd een foto gemaakt, die de zondag erna op de powerpoint werd getoond bij het voorstellen aan de Gemeente. Ook kregen we elk een formulier met wat vragen erop die we die avond moesten beantwoorden. Vragen als ‘Wat is je Levensmotto?’ en ‘Waar ben je bang voor?’ werden gesteld. Er werd afgesproken dat zondag Emma en Samira een praatje zouden houden, om ons als groep aan de Gemeente voor te stellen.